Levandule na vaření a pečení

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Levandule na vaření a pečeníSkladem > 10 ksbez DPH
Čistá, přírodní, potravinářská jedlá levandule na vaření vhodná pro přípravu pokrmů, čaje, moučníků. Pro získání aroma stačí přidat pouze několik zrníček do těsta. Vhodná při přípravě palačinek, sušenek, krémů, dezertů, zmrzliny, bonbónů, sirupu apod.
Baleno v papírovém sáčku, 30g. Vyrobeno v ČR.
Levandule na vaření obsahuje pouze prvotřídní sušené květy levandule agustifolia - levandule lékařské.
Tip.: LEVANDULOVÁ LIMONÁDA
Na přípravu sirupu potřebujete:
250ml vody
200g cukru
4 velké lžíce levandule na vaření
Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a levandulové květy. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty. Poté odstavte z plotny a nechejte 10min louhovat květy (ne déle, byly by hořké). Poté sirup prolijte sítkem, aby jste odstranili květy a nechte výsledný sirup vychladnout. Sirup řeďte dle chuti vodou, můžete přidejte šťávu z citronu a limonáda je hotová. Přidat můžete mátu či meduňku, servírujte se snítkami čerstvé levandule, ledem a plátky citronu.
Tip2.: LEVANDULOVÝ ČAJ
Výborný levandulový čaj získáte zalitím lžičky sušených květů levandule horkou vodou. Louhujte cca 5min. Můžete přisladit např. levandulovým medem nebo levandulovým sirupem. Levandulový čaj je uklidňující a pomáhá usnout.
Tip3.: LEVANDULOVÁ BÁBOVKA
Přidejte do klasického těsta na Vaši oblíbenou bábovku 3-4 lžíce levandulových květů a vykouzlíte nezapomenutelnou levandulovou bábovku.